Ukrainai skirtame Svalios skvere medelius sodino ir ukrainiečiai

Trys Pasvalio ukrainiečiai – Svetlana ir Volodymyr Bilobrovko bei Liudmila Gertienė.
Trys Pasvalio ukrainiečiai – Svetlana ir Volodymyr Bilobrovko bei Liudmila Gertienė.

Atnaujintą ir išgražintą Svalios upės Pasvalyje pakrantę papuoš šį rudenį pradėtas sodinti skveras, skirtas savo laisvę ir nepriklausomybę ginančiai Ukrainai. Tai pasvaliečių pagarbos ir paramos ženklas šiai daug iškentusiai šaliai, mūsų meilės liudijimas jos žmonėms.
Per pastarąjį Savivaldybės tarybos posėdį, kuris transliuojamas ir internetu, rajono meras Gintautas Gegužinskas tarybos narius bei kitus Pasvalio krašto žmones pakvietė į medelių sodinimo talką naujajame skvere.
Nors talkininkų būrys nebuvo gausus, tačiau tie, kas atėjo, buvo nusiteikę nuoširdžiai paplušėti. Kartu su rajono meru, jo pavaduotoju Povilu Balčiūnu, Savivaldybės tarybos nare Jurgita Vaitiekūniene, Seimo nario Antano Matulo padėjėja Skaiste Mockūniene, tremtine Brone Turauskiene, ligoninės vyr. gydytoju Rolandu Rastausku, muziejininke Kristina Balčiūnaitiene ir kitais pasvaliečiais medelius sodino Pasvalyje gyvenantys ir dirbantys ukrainiečiai – anglų kalbos mokytojai Liudmila Gertienė, Svetlana ir Volodymyr Bilobrovko.
– Mums tokia, pasvaliečių paramą Ukrainai išreiškianti akcija yra nepaprastai svarbi, – teigė Pasvalyje gyvenančių ukrainiečių vardu kalbėjusi Liudmila Gertienė. – Ukrainiečiai labai vertina jų kovą remiančią Lietuvos poziciją, kurios lietuviai nebijo išsakyti atvirai, girdint visam pasauliui. Ukrainos žmonės puikiai žino Lietuvos prezidentės vardą ir pavardę.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį rasite 2014-11-04 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.