Pareigūnai susitiko su Norių bendruomenės jaunimu

Norių kaimo jaunimas su svečiais prie bendruomenės namų.
Norių kaimo jaunimas su svečiais prie bendruomenės namų.

Spalio 29 d. rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aira Kovaliūnaitė, Viešosios policijos skyriaus, kelių policijos grupės vyresnysis specialistas Vygintas Valotka ir kaimo bendruomenės „Žvirgdžė“ pirmininkė Laima Gaidelionienė lankėsi Norių krašto bendruomenės namuose. Jie susitiko su bendruomenės pirmininke Asta Bendoraitiene ir Norių kaimo jaunimu. Šio susitikimo metu pareigūnai ir L. Gaidelionienėvaikų rudens susipažino su Norių krašto bendruomenės jaunaisiais nariais bei aptarė tolesnes bendruomenės ir policijos bendradarbiavimo perspektyvas.
Norių krašto bendruomenė garsėja savo jaunaisiais skulptoriais. Vasarą organizuotoje jaunųjų skulptorių stovykloje jų sukurtos skulptūros – suopis, antis, gandras ir apuokas – papuošė Norių kaimo parką. Be to, šis iniciatyvus, aktyvus ir kruopštus jaunimas savo darbais prisideda prie Norių kaimo aplinkos tvarkymo.
Jaukiuose ir šiltuose Norių krašto bendruomenės namuose Kelių policijos grupės vyresnysis specialistas V. Valotka trumpai pakomentavo eismo įvykių statistiką ir priminė bei paaiškino pagrindinius Kelių eismo taisyklių reikalavimus, atkreipdamas dėmesį į tamsiuoju paros metu slypinčius pavojus pėstiesiems ir dviratininkams. Bendruomenės pareigūnė A. Kovaliūnaitė rodė skaidres apie saugų elgesį, aiškino nepilnamečių atsakomybę už dažniausiai padaromus teisės pažeidimus. Pareigūnė priminė, kad jaunimas privalo gerbti ne tik mokytojus, bet ir vieni kitus ir savo veiksmais nežeminti žmonių orumo. Kadangi susitikime dalyvavo ir vyresnio amžiaus Norių krašto bendruomenės narių, kalbėta ir apie apsisaugojimą nuo telefoninių sukčių, saugios kaimynystės grupių kūrimą.
Į susitikimą atvykusiems Norių bendruomenės nariams pareigūnai dovanojo šviesą atspindinčių liemenių, atšvaitų, atmintinių vaikams, lankstinukų su informacija apie Prevencijos poskyrio pareigūnus bei policijos patarimus gyventojams.
Vilma ČEPONYTĖ

Rajono policijos
komisariato Organizacinės grupės vyresnioji
specialistė

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.