Nors be medalių, bet kupini ryžto

Kalvarijoje kovojusi Pasvalio krašto boksininkų komanda: I. Dunkulis, S. Luzanovas, A. Kazakevičius, D. Balčiūnas ir kitas D. Balčiūnas.
Kalvarijoje kovojusi Pasvalio krašto boksininkų komanda: I. Dunkulis, S. Luzanovas, A. Kazakevičius, D. Balčiūnas ir kitas D. Balčiūnas.

Kroatijoje vykusio bokso čempionato grįžo be medalių, tačiau vien dalyvavimas tokiose varžybose suteikia neįkainojamos patirties, skatina tobulėti ir siekti svarių laimėjimų. Čempionatas spalio 17–26 dienomis buvo surengtas Kroatijos sostinėje Zagrebe. Jame dalyvavo septyni Lietuvos boksininkai, o tarp jų – du pasvaliečiai: 60 kg svorio kategorijoje kovojęs Edvardas Strelčiūnas ir sunkiasvoris Dovydas Šernas.
„Turbūt visi tikėjosi, kad parvešim medalių, aš – taip pat. Bet atsiminkim, jog tai buvo ne šiaip eilinis turnyras, o Europos čempionatas, kur susirenka geriausi žemyno jaunieji boksininkai, – sako boksininkų treneris Stasys Balčiauskas. – Žinoma, gaila, kad ne viskas sekėsi, kaip norėjome. Čempionatui ruošėmės visą vasarą, treniruojantis prabėgo ir mano paties, ir vaikų atostogos, turėjom daug išlaidų, o medalių nepelnėm. Bet mes nenusimenam: dirbsim toliau ir į Pasvalį tikrai parvešim dar ne vieną medalį. Nedaug iki jų ir betrūko. Virgilijus Stapulionis, Aurimas Naudžius, Mantas Balčiauskas Europos ir Pasaulio čempionatuose yra iškovoję 5-as vietas, o tai tikrai aukštas rezultatas.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį rasite 2014-10-30 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.