Kviečia atsinaujinęs „Išprotėjęs ruduo“

ruduo

Nors pernai po alternatyvios mados šventės-konkurso „Išprotėjęs ruduo“ režisierė Asta Liukpetrienė išsitarė, jog šis renginys jau galbūt išsisėmęs, tačiau taip gali atrodyti nebent septyniolika metų tuose pačiuose užkulisiuose besisukantiems organizatoriams. Tik ne vaikams, jaunimui, kurie keičiasi. Jiems ši mados šventė – metų įvykis.
– Kai mūsų kultūros centro kasininkei skambina mergaitė ir klausia, ar jau galima nusipirkti bilietą į „Išprotėjusį rudenį“, tuomet ir pagalvoji, kad negali taip imti ir nutraukti gyvą tradiciją, nieko naujo vietoj jos nepasiūlius, – pripažįsta Asta.
Ji puikiai prisimena, kaip 1997 metų lapkričio 21-ąją į Pasvalio kultūros centro salę žiūrovus sukvietė neįprastas renginys – madų šventė „Rudens spalvos“. Scenoje buvo pristatytos keturios netradicinės mados kolekcijos, kurioms kostiumus padėjo kurti šio renginio sumanytojos – režisierė Asta Liukpetrienė ir dailininkė Erika Andriūnaitė.
Po metų netradicinės mados šventė jau vadinosi „Išprotėjęs ruduo“.
– Per šitiek metų šis margaspalvis renginys iš tiesų „išprotėjo“ gerąja to žodžio prasme. Vargu ar buvo galima tikėtis, kad ši mados šventė sukvies sausakimšas sales žiūrovų ir taps tradiciniu Pasvalio krašto renginiu. „Išprotėjęs ruduo“ muša rekordus ne tik žiūrovų, bet ir dalyvių skaičiumi, – pastebi režisierė. – Šis renginys ragina pakvailioti ir traukia kaip magnetas vaikus, jaunimą, taip pat kūrybiškai nusiteikius tėvelius, mokytojus…

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį rasite 2014-10-30 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.