Pažangiausi rajono ūkininkai augina ir žuvis, ir avis

Konkurso „Metų ūkis 2014“ komisijos nariai ir „Biržų žemtiekimo“ įmonės atstovai su konkurso trečios vietos laimėtojais, Pumpėnų miestelio ūkininkais Donatu ir Vilma Matuzevičiais (iš dešinės – trečia ir ketvirtas).
Konkurso „Metų ūkis 2014“ komisijos nariai ir „Biržų žemtiekimo“ įmonės atstovai su konkurso trečios vietos laimėtojais, Pumpėnų miestelio ūkininkais Donatu ir Vilma Matuzevičiais (iš dešinės – trečia ir ketvirtas).

Baigiantis spaliui, susumuoti konkurso „Metų ūkis 2014“, kuriame išrenkami didžiausią pažangą padarę rajono ūkiai, rezultatai. Šį konkursą kasmet organizuoja Lietuvos ūkininkų sąjunga.
Konkurso komisija, rinkusi pažangiausius Pasvalio krašto ūkininkus, vieningai sutarė nugalėtoju pripažinti krinčiniečių Algirdo ir Dalios Kripaičių ūkį. Antra vieta atiteko Migonių kaimo ūkininkams Gintautui ir Editai Gudams, trečia – pumpėniečiams Donatui ir Vilmai Matuzevičiams.
Algirdas Kripaitis savarankiškai ūkininkauti pradėjo prieš 23-ejus metus – 1991-aisiais. Augalininkyste besiverčiantis ūkininkas šiandien dirba 120 hektarų žemės. Pusė jos – nuosava, kita pusė – nuomojama. Metai po metų senus kombainus, traktorius, žemės ūkio padargus keitė nauji ir dabar Algirdas ir Dalia yra modernaus, šiuolaikiška technika apsirūpinusio ūkio šeimininkai. Neseniai į ūkį buvo atgabentas nors nebe visai naujas, bet galingas kombainas „Massey Ferguson Cerea“. Nagingas ūkininkas savo rankomis sukonstravo dvi talpias priekabas. Vieni ūkio pastatai įsigyti iš buvusios žemės ūkio bendrovės, kitus pasistatė pats ūkininkas. Visa technika saugoma po stogu, talpiuose garažuose. Dalis šiemečio derliaus grūdų supilti į ūkio aruodus, dalį patikėjo saugoti supirkėjams – „Amilinos“ įmonei. Sutarė, kad parduos tada, kai grūdų kainos bus palankesnės.
Krinčiniečių ūkio garažų aplinką labai pagyvina šalia jų iškastas platus ir gilus tvenkinys. Jį ūkininkas įžuvino ir dabar čia puikiai jaučiasi karpiai, karosai, lynai, eršketai. Žodžiu, šviežios žuvies Algirdo ir Dalios Kripaičių šeimai niekada nepritrūksta. Žuvis krinčinietis šeria dar ir papildomai, o žiemą, jei tvenkinį uždengia storas ledas, kad žuvys neužtrokštų, pumpuoja deguonį.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį rasite 2014-10-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.