Skelbiame Pasvalio krašto „deimančiukų“ paiešką

diamonds-photography-hd-wallpaper-1920x1200-6086

Įpusėjęs ruduo ir vis labiau vėstantys orai negailestingai primena, kad pamažu baigiasi metai. Liko mėnuo iki Advento – susikaupimo ir apmąstymų meto.
Tai laikotarpis kai norisi atsisukti atgal, peržvelgti nuveiktus darbus, įvertinti priimtus sprendimus. Mūsų gyvenimai tarsi punktyrinės linijos nubrėžtos erdvėje tarp „vakar“ ir „rytoj“. Taškais paženklinti mūsų paklydimai ir žygdarbiai, mūsų silpnybės ir svajonės, mūsų nenumaldomas troškimas judėti pirmyn link šviesos ir gėrio. Kartais mes tuos žybsnius pastebime. Džiaugiamės kitų sėkme, šiek tiek pavydime, bet dažniausiai esame laimingi, kad šalia mūsų yra žmonių, keičiančių pasaulį. O kartais kasdienio gyvenimo herojai lieka šešėlyje.
„Darbo“ laikraštis skelbia „2014 metų Pasvalio deimančiukų“ paiešką. Kviečiame visus rajono gyventojus siūlyti kandidatus, kuriuos gruodžio pabaigoje iškilmingai apdovanosime Pasvalio kultūros centre vyksiančioje ceremonijoje.

Nominacijos

1. Metų pedagogas. Šalia mūsų yra žmonių, kuriuos iki paskutinio savo atodūsio vadinsime Mokytojais. Tai asmenybės, kurios sugeba įtraukti, sudominti, išmokyti. Profesionalai, kurių darbo diena nesibaigia užvėrus klasės duris. Kas, Jūsų nuomone, vertas „Metų pedagogo“ vardo?

2. Metų mokinys. Olimpiadose ir šokiuose, klasėje ir kieme, scenoje ir koridoriuje jis visur pirmas, visur geriausias, visur „kiečiausias“. Pasidžiaukime mūsų krašto jaunimu! Pasiūlykite jaunuolį, vertą „2014 metų Pasvalio rajono mokinio“ vardo.

3. Metų pareigūnas. Ginti, saugoti, padėti. Ugniagesiai, policininkai, kariškiai – tai ta visuomenės dalis, nuo kurių profesionalumo, ištvermės, didvyriškumo priklauso mūsų gyvenimai. Ar pažįstate žmogų, vertą „2014 metų Pasvalio rajono pareigūno“ vardo?

4. Metų kultūros darbuotojas. Tai, kas neapčiuopiama ir nematoma. Tai, ko neužsitepsi ant duonos ir neatsigersi. Tai, be ko negali gyventi mūsų sielos. Kultūra. Kažkam tai opera ar baletas, o kai kam – ankšta kaimo klėtis, kurioje susirenka kaimynai pagroti, padainuoti, pabūti drauge. „Darbo“ laikraštis ieško
„2014 metų Pasvalio rajono kultūros darbuotojo“ vardo verto žmogaus. To, kuris pasaulį daro gražesniu.

5. Metų gydytojas. Ant jų rankų mes gimstame. Jie žino visas mūsų bėdas ir skausmus. Ir dažniausiai labiau padeda ne išrašytas vaistas, o šypsena, šiltas žodis, dėmesys. Pasiūlykite mums „2014 metų gydytojo“ vardo vertą asmenį.6. Metų sportininkas. Esame garsūs ne tik smegduobėmis ir savitu alumi, bet ir sporto pasiekimais. Įvairiose respublikinėse (ir net tarptautinėse) varžybose vis dažniau skamba Pasvalio vardas. Ką šiais metais galėtume tituluoti „Metų sportininku“?

7. Metų įvykis. Tai, kas pakeitė Jūsų šeimos, miesto ar kaimo, krašto gyvenimą. Tai, kas įstrigo atmintin. Tai, kuo norisi džiaugtis ir didžiuotis. Ką, Jūsų manymu, galima vadinti „2014 metų Pasvalio rajono įvykiu“?

8. Metų bendruomenė. Burti žmones, skatinti savanorystę, puošti ir puoselėti gimtąjį kraštą. Kuri rajono bendruomenė verta „Metų bendruomenės“ titulo?

9. Metų laiškanešys. Jie į namus atneša viltį. Paprasti žmonės, gyvenantys nepaprastus gyvenimus. Ar galėtumėte savo laiškanešį pavadinti ypatingu žmogumi? Jei „taip“, praneškite mums ir galbūt jis taps „2014 metų Pasvalio rajono laiškanešiu“.

10. Metų žemdirbys. Gyvename pačiose derlingiausiose Lietuvos žemėse, nuo amžių ją dirbame ir gerbiame. Nors kartais atrodo, kad žemės dirbimas kone per prievartą stumiamas iš mūsų gyvenimo, visgi šalia yra žmonių, kurių darbščių rankų ir sunkaus kasdienio darbo dėka ant mūsų stalo guli lietuviška
duonelė. Laukiame žmogaus (bendrovės, ūkininko, netradicinio ūkio savininko), kuriam galėtume suteikti „Metų žemdirbio vardą“.

11. Metų verslininkas. Įžvalgus ir turintis nuojautą, bendraujantis ir sugebantis rasti išetį iš pačios kebliausios situacijos, reiklus darbuotojams ir sau pačiam, teisingas ir turintis gerą humoro jausmą. Tai tik dalelė tų savybių, kurias privalo turėti geras verslininkas. Jei savo aplinkoje matote žmogų, kurį galėtumėte
pavadinti „Metų verslininku“ – praneškite mums!

12. Metų kaimynas. Ir laimėje, ir nelaimėje, ir džiaugsme, ir varge jis ateis, padės, pasidalins, užjaus. Ne giminaitis, bet artimesnis už brolį. Ne dėl pinigų, o todėl, kad taip reikia, taip buvo visada. Ar šalia Jūsų gyvena „Metų kaimyno“ verti žmonės?

13. Metų senjoras. Jei širdyje dar ne ruduo, jei užsidegimas, iniciatyva ir veiklumas liejasi per kraštus, jei keturių sienų per maža – mes ieškome tokio žmogaus. Tokio, kurį būtų galima pavadinti „Metų senjoru“.

14. Metų žmogus. Tas, kuriuo nori didžiuotis. Tas, kurį pažinoti – garbė ir privilegija kiekvienam. Tas, kurio gyvenimas paženklintas ne žodžiais, o darbais. Pasiūlykite mums „Metų žmogaus“ vardo vertą žmogų.

Aplink mus – daugybė žmonių, kurie savo darbais daro šį pasaulį gražesniu, tauresniu, laimingesniu. Nenusisukime nuo jų. Tegul lietuviškas pavydas lieka
tik neskoninguose anekdotuose. Didžiuokimės ir džiaukimės šalia mūsų esančiais „deimančiukais“.

Kviečiame visus Pasvalio rajono gyventojus ir įstaigas siūlyti kandidatus šioms nominacijoms. Iki gruodžio 12-os dienos lauksime Jūsų elektroninių laiškų pasval.darbas@takas.lt, bei skambučių telefonais 8(451)51474 arba 8(451)51463. Nuo kitos savaitės veiks internetinė kandidatų registravimo forma (apie ją
pranešime atskirai). Nuo gruodžio 15-os iki 29-os „Darbo“ skaitytojai galės internetu balsuoti už jiems patinkančius kandidatus. Gruodžio 30-ą dieną Pasvalio kultūros centre vyksiančioje „2014 metų Pasvalio deimančiukų“ ceremonijoje bus apdovanoti iškiliausi 2014 metų mūsų krašto žmonės.

Redaktorius
Viktoras STANISLOVAITIS

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.