Pasakas sau seka popieriuje

Kamilė Krasauskaitė
Kamilė Krasauskaitė

Pasvalio krašto muziejuje veikia Vilniaus Dailės Akademijos keramikos katedros pirmakursės, kraštietės Kamilės Krasauskaitės tapybos-grafikos darbų paroda.

„Esu Kamilė, Kamilė Krasauskaitė. Gimiau Kęstučio ir Virginijos Krasauskų šeimoje prieš dvidešimt vasarų Vilniuje, čia žengiau savo pirmus žingsnius, mėčiau akmenukus į Vilnelę Sereikiškių parke…“,- žaismingai prisistato jaunoji menininkė.

Vėliau šeima atsikraustė į vienkiemį Pasvalio rajone, Sereikonių kaime, kur dar visai maža Kamilė ir apsalo nuo lietuviškų laukų grožio, pavasarių vėjų, gaivaus vyksmo ir nešienautų pievų.

„Piešdavau ir sekdavau sau pasakas, kalbėdavau su savo piešinių gyventojais, stačiau jiems namus, laivus, išleisdavau į keliones ir suplanuodavau susitikimus… Kartais apsiverkdavau iš nežinia ko, gal jie jau tada žinojo?“,- prisimena Kamilė.

Įstojusi į Panevėžio Juozo Balčikonio gimnaziją ir sutikusi daugybę įkvepiančių draugų bei mokytojų, ši keista veikla vėl atgijo… sekti sau pasakas popieriuje. Jaunoji kūrėja iš karto sulaukė palaikymo, o palaikymas gimdė vis naujus kūrinius, parodas bei idėjas. Įsisukus į kūrybą jau nebegalėjo ir nebenorėjo pabėgti… Šiuo metu Kamilė yra Vilniaus Dailės Akademijos keramikos katedros pirmakursė.

Kamilė jau suspėjo surengti keletą personalinių parodų ne tik Pasvalyje, bet ir kituose miestuose.

Kristina Balčiūnaitienė

Visą straipsnį skaitykite 2014-10-23„Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.