Pagalba Ukrainos žmonėms: artėja žiema, tad nedelskime

IMG_0176-001Į „Darbo“ redakciją užsukusi Pasvalio „Carito“ vadovė gydytoja Valerija Mačėnaitė paprašė visiems geros valios žmonėms perduoti žinią apie Lietuvos „Carito“ skelbiamą humanitarinę pagalbos Ukrainos gyventojams akciją. Jos tikslas – surinkti daiktų ir lėšų, kurios padėtų nukentėjusiems nuo karo ukrainiečiams išgyventi artėjančią žiemą.
– Labai norime, kad tai būtų ne vien tik „Carito“, bet ir visų tikinčių bei mylinčių žmonių parama ir atjauta, Dievo ir artimo meilės liudijimas, padedant tiems, kuriems dabar yra labai sunku, – į Pasvalio krašto žmones kreipiasi gyd. V. Mačėnaitė.
Lietuvos „Caritas“ iš kolegų – Ukrainos „Carito“ organizacijos – sulaukė nerimą keliančių žinių apie sunkią situaciją, kurioje atsidūrė ukrainiečių šeimos, nukentėjusios nuo karinių veiksmų. Daugelis Ukrainos žmonių yra priversti tapti pabėgėliais savo šalyje ir kęsti didelius nepriteklius. Tokių žmonių kasdien gausėja.
„Atsiliepdami į ukrainiečių pagalbos prašymą ir reikšdami solidarumą su kenčiančiais šios šalies žmonėmis, skelbiame pagalbos rinkimo akcijas šalies parapijose. Norime surinkti šiltų drabužių, žieminių batų, konservuotų maisto produktų, sauskelnių vaikams, kitų Ukrainos žmonėms reikalingų daiktų“, – sako Lietuvos „Carito“ generalinė direktorė Janina Kukauskienė.
Ukrainos „Caritas“ pateikė pačių reikalingiausių daiktų sąrašą. Tai megztukai, liemenės, striukės, kepurės, šalikai, pirštinės, kojinės, batai, šiltos antklodės, miegmaišiai, sauskelnės, konservuoti maisto produktai (mėsos, žuvies, sutirštinto pieno ir kt. konservai, aliejus).
Aukojamus daiktus galima nešti darbo dienomis nuo 9 iki 16 val. į Pasvalio „Carito“ vaikų dienos centrą (Nepriklausomybės g. 2, Pasvalys).
Gyd. Valerija Mačėnaitė visų aukotojų prašo gerbti Ukrainos žmonių orumą ir aukoti tik geros kokybės – švarius, nesuplyšusius arba naujus daiktus.
Ukrainai skirta humanitarinė pagalba bus renkama iki lapkričio 10 dienos. Akcijos iniciatoriai prašo paskubėti, kad parama ukrainiečius pasiektų dar iki žiemos šalčių, nes likusiems be pastogės žmonėms katastrofiškai trūksta būtiniausių daiktų.
Už surinktos pagalbos skirstymą ir saugumą atsakomybę prisiima Ukrainos „Carito“ organizacija, geriausiai žinanti kam ir kokios pagalbos labiausiai reikia.
Galima aukoti ir pinigus, pervedant juos į „Caritas“ sąskaitą ir mokėjimo paskirtyje nurodant: „Pagalba Ukrainai“. AB bankas Swedbank, sąskaitos Nr. LT117300010115125084.
Pinigai bus skirti įsigyti vaistams ir kitoms medicininėms priemonėms, kurios, artėjant žiemai ir pablogėjus gyvenimo sąlygoms, Ukrainos žmonėms ypač reikalingos.
„Išreikškime savo paramą ukrainiečių tautai ir parodykime gerą širdį konkrečiais darbais“, – ragina gydytoja Valerija Mačėnaitė.

Toma GIEDRYTĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Mačėnaite, kiek galima ubagus melžti su tais aukojimais. Susdaro spūdis, kad lietuviai gyvena kaip kokie amerikonai, tik visiems ir aukoja. Ukrainai turtinga valstybė, turtingesnė nei lietuva, o kam jiems aukoti. Gautum pati minimalią, kiek aukotum?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.