Neįgalus jaunimas nežada sustoti

20140925_095233
Draugijos nariai su Pasvalio specialiosios mokyklos mokiniais žaidė šaškėmis.

Prasidėjus vasarai Pasvalio rajono neįgaliųjų draugijos Jaunimo veiklos grupė išskleidė sparnus aktyviai veiklai. Šiais metais, kaip niekada, važinėjome po Lietuvą, į neįgaliųjų draugijų rengiamas sporto šventes. Aplankėme Joniškį, Pakruojį, Radviliškį. Buvome nulėkę net iki pajūrio. Mūsų neįgalieji turėjo progą ne tik išbandyti savo jėgas, bet ir pasisemti patirties. Kai kurias naujas ir įdomias sporto rungtis pritaikėme savo pačių kasmetėje sporto šventėje miesto parke.
Atėjus rugsėjui, sporto šventes vainikavo kelionė į Kauną, kur vyksta pačios didžiausios ir gausiausios neįgaliųjų sporto žaidynės. Jose mūsų draugijos narys Algirdas Adomonis iškovojo net du medalius.
Tačiau ne tik aktyvus sportas jungia mūsų neįgalaus Jaunimo veiklos grupės narius. Už viską labiausiai vertiname draugystę, tikėjimą vienas kitu ir vis augantį pasitikėjimą savimi. Rugsėjo 3–4 dienomis rajono neįgaliųjų draugijos jaunimas rinkosi į mini stovyklą miesto parko kempinge. Šios stovyklos tikslas – ne tik drauge palydėti vasarą, bet ir atrasti naujų jėgų rudeniui, naujų būdų paskatinti save veikti.
Ir, manau, mums tai pavyko. Kad nežadame sustoti ir pasiduoti rudeniškai nuotaikai, kuo puikiausiai įrodo neseniai įvykusios šaškių varžybos su Pasvalio specialiosios mokyklos mokiniais. Rugsėjo 25 dieną, susirinkę neįgaliųjų draugijos patalpose, įrodėme, kad amžiaus skirtumas ar negalia, nėra stabdis. Tiek intelekto sutrikimų turintys vaikai, tiek neįgalieji rateliuose įrodė, kad šaškės – nuostabus žaidimas, leidžiantis juo mėgautis visiems. Dalyviai buvo apdovanoti medaliais, pagyrimo raštais bei saldumynais. Tačiau didžiausias laimėjimas visiems buvo nuoširdus bendravimas, vienas kito supratimas ir jaunų širdžių svajonių išsipildymas.
Eglė VEGYTĖ
Draugijos pirmininkė

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.