Kryžkelė

Avar. 1
Nelaimė gali atsitikti ir nuosavo namo kieme.

Pirmojo rudens mėnesio statistika
Per rugsėjį rajono policijos pareigūnai už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus surašė 295 administracinių teisės pažeidimų protokolus, net 122 daugiau nei rugpjūtį. Tradiciškai daugiausiai nubausta vairuotojų – net 124, už leistino greičio viršijimą. Iš jų 66 pažeidėjus užfiksavo stacionarūs greičio matuokliai ir 58 išaiškino patruliavę policininkai. Tuo tarpu per rugpjūtį už greičio viršijimą nubaustų vairuotojų buvo kur kas mažiau – tik 52.
Praėjusį mėnesį sulaikyti 8 girti vairuotojai, 3 mažiau nei rugpjūtį. Išaiškinta 11 asmenų, kurie sėdo prie vairo, neturėdami tam teisės. Nubausti 28 (rugpjūtį – 13) vairuotojai, kurie nesegėjo saugos diržų, 6 (10) – už tai, kad važiuodami naudojosi mobiliaisiais telefonais, 9 (5) – padarę pažeidimus ties pėsčiųjų perėjomis. Per mėnesį už įvairius KET pažeidimus nubaustas 21 dviratininkas, 6 mopedų ir 2 motociklų vairuotojai bei 30 pėsčiųjų. Už kitus KET pažeidimus surašyti 53 protokolai. Daugiausiai KET pažeidėjų – 21, išaiškinta rugsėjo 23 dieną, antradienį. Tą dieną įkliuvo net 11 vairuotojų, viršijusių leistiną važiavimo greitį, iš jų 9 sustabdė policijos pareigūnai, o 2 nufotografavo greičio matuokliai. Už KET nesilaikymą nubausti 7 pėstieji, 1 motociklo vairuotojas. Už kitus KET pažeidimus surašyti 2 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Taip pat „derlinga“ buvo ir rugsėjo 24-oji – per ją išaiškinta 17 pažeidėjų.

Mirtinai sužalota pėsčioji
Rajono policijos komisariate per rugsėjį užregistruota 19 eismo įvykių, iš jų trys įskaitiniai, per kuriuos vienas žmogus žuvo ir du patyrė sužalojimus. Vienos avarijos kaltininku tapo neblaivus pėsčiasis. Iš eismo įvykių vietų šeši vairuotojai pasišalino, iš kurių vienas surastas.
Rugsėjo 1 d.,15.58 val., kelio „Via Baltica“ 38,7 kilometre, ties vadinamąja Daujėnų sankryža į pristabdžiusį ir į kairę pusę besirengiantį sukti automobilį „Audi A4“ įsirėžė 39 metų bulgaro A. A. vairuojamas vilkikas „Mercedes Benz“. Apgadintos abejos transporto priemonės, sunkvežimio vairuotojas ir lengvąjį automobilį vairavusi Čižiškių kaimo gyventoja J. N. nenukentėjo.
Rugsėjo 5-osios vakarą, 22.33 val., kelio Raudonpamūšis–Vytartai 12-ajame kilometre, su per kelią bėgusiu barsuku susidūrė Kalneliškių kaimo gyventojo A. L. vairuojamas automobilis „Opel Astra“. Apgadintas mašinos bamperis. Rugsėjo 9-osios naktį kelyje „Via Baltica“ ties Saločiais žuvo šio miestelio gyventoja, 76 metų J. D. R. Nelaimė įvyko be kelių minučių keturios, neapšviestame kelio ruože. Į važiuojamąją kelio dalį, be šviesą atspindinčios liemenės išėjusią senyvo amžiaus moterį kliudė Rygos kryptimi važiavęs automobilis „Toyota Hilux“, kurį vairavo Lenkijos pilietis, 44 metų D. P. Atvykusi greitoji pagalba jau niekuo nebegalėjo padėti – nelaimėlės gyvybė užgeso vietoje.
Rugsėjo 12-osios vakare, 21.27 val., kelio Šiauliai–Pakruojis–Pasvalys 55,4 kilometre kairiąja kelio dalimi dviratį besivedantį Meškalaukio kaimo gyventoją, 44 metų E. P. kliudė automobilis. Šviesą atspindinčios liemenės nedėvėjęs meškalaukietis buvo sužalotas, o vairuotojas pasišalino iš nelaimės vietos. Komentuodamas šį įskaitinį eismo įvykį Kelių policijos grupės vadovas Vygintas Valotka priminė Kelių eismo taisyklių 45 punktą. Jame sakoma, kad „asmenys, kurie kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu važiuoja neįgaliųjų vežimėliais, vedasi motociklą, mopedą, dviratį, traukia (stumia) rogutes ar vežimėlį, privalo judėti tik viena eile ir tik transporto priemonių judėjimo kryptimi“. Taigi dviratį vedęs vyriškis privalėjo eiti dešiniuoju kelkraščiu.

Ignas DARULIS

Visą straipsnį skaitykite 2014-10-09  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.