Rusijos ambasada laiškus siuntinėja ir mirusiems

Jasenas 3
Jonas Jasėnas mielai prisimindavo savo tarnybą nepriklausomos tarpukario Lietuvos kariuomenėje. Nuotraukoje su savo seserimi Benigna.

Į „Darbo“ redakciją užsukęs Vaškų seniūnas Kęstutis Jasėnas slopindamas jaudulį atviravo, jog atplėšęs iš Rusijos ambasados Vilniuje atkeliavusį laišką, adresuotą jo tėčiui Jonui Jasėnui, kuris jau ketvirti metai ilsisi kapuose, pasijuto taip, tarsi būtų prispjovę į širdį.
Rusijos ambasada žmonėms, kuriems siuntinėja tokius laiškus, praneša, kad vadovaujantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaku jiems yra paskirta šios valstybės pašalpa „iki gyvenimo pabaigos“. Laiškus gavę žmonės prašomi kuo greičiau į Rusijos ambasadą Vilniuje atsiųsti savo paso kopiją, o taip pat duomenis apie asmeninę banko sąskaitą su visais rekvizitais.
– Skaudžiausia, kad mums brangus žmogus keliamas iš mirusių ir jam siūlomi Rusijos, kurią visi žinom kaip valstybę-agresorę, pinigai. Kai paskambinau į Rusijos ambasadą ir išklojau, ką manau, apie jų laišką, mane puolė raminti, jog „norėję tik gero – suteikti finansinę paramą Baltijos šalyse gyvenantiems Antrojo pasaulinio karo veteranams“. Apgailestavo, neva, jiems niekas nepranešė, kad laiško adresatas jau seniai miręs. Bet jeigu jau tikina, kad karo veteranai jiems iš tiesų rūpi, per kelerius metus galėjo bent išsiaiškinti, ar žmogus dar gyvas. Į sovietų kariuomenę mano tėtis, kaip ir daugybė kitų to paties likimo žmonių, išėjo tikrai ne savo valia, – sakė K. Jasėnas.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-10-02  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.