Pasvalietis startavo penkiolikoje Nidos pusės maratono bėgimų

7
Gausi „Vėtros“ klubo bėgikų ir juos palaikančių draugų komanda.

Šiemetis, jau 15-asis, Nidos pusės maratono bėgimas buvo paženklintas dalyvių skaičiaus rekordu. Paskutinį rugsėjo savaitgalį į Kuršių Nerijoje įsikūrusį gražiausią Lietuvos kurortą suvažiavo apie 600 bėgikų, o tarp jų – tradiciškai gausus būrys Pasvalio sveikos gyvensenos ir bėgimo mėgėjų klubo „Vėtra“ narių.
Savo dalyvavimu jubiliejinę bėgimo šventę papuošė žinoma šalies maratonininkė Živilė Balčiūnaitė. Ji bei bėgikas iš sostinės Valdas Dopolskas ir tapo nugalėtojais. Jie abu pagerino šios trasos moterų bei vyrų rekordus, o kadangi kartu tai buvo Lietuvos pusės maratono čempionatas, šioje distancijoje tapo šalies čempionais. Abu sportininkus treniruoja praeityje garsus ilgų nuotolių ir maratono bėgikas Romas Sausaitis.
Nidos gyventojai bei svečiai turėjo progą sutikti ir daugiau garsių sportininkų. 10-ies kilometrų bėgimo distancijoje visas varžoves nugalėjo pasaulio bei Europos irklavimo čempionė Donata Vištartaitė, tuo metu atostogavusi Palangoje ir nutarusi jėgas išbandyti bėgimo trasoje. Beje, 10-ies kilometrų bėgimas buvo skirtas valstybinės reikšmės kelio Smiltynė–Nida tokio paties ilgio ruožo rekonstrukcijos pabaigtuvėms. Atnaujintu keliu bėgikai įveikė atstumą nuo Preilos iki Nidos.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį rasite 2014-10-02„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.