Atsakomybės išvengti neturėtų ir darbų prižiūrėtojas

Per pastarąjį Savivaldybės tarybos posėdį Tarybos nariai paprašė pateikti informaciją apie problemas, kilusias remontuojamame Raubonių dienos užimtumo centre. Šį centrą, pasiūliusi mažiausią paslaugų kainą ir laimėjusi Savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą, remontuoja sostinėje įsikūrusi uždaroji akcinė bendrovė „Docilis“. Ta pati įmonė buvo pradėjusi renovuoti ir Pumpėnų vidurinę mokyklą, tačiau toji sutartis nutraukta jau seniau, nes „Docilis“ nevykdė savo įsipareigojimų. „Konkurse pasiūlė mažiausią kainą, bet už ją nesugebėjo atlikti numatytų darbų, nesilaikė terminų“, – sutarties nutraukimo priežastis paaiškino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius.

Dėl likusių Pumpėnų vidurinės mokyklos remonto darbų jau yra paskelbtas naujas viešųjų pirkimų konkursas ir bus parinktas kitas rangovas. Tačiau, anot P. Petkevičiaus, Savivaldybė neturi kitos išeities, kaip viešųjų pirkimų konkurso nugalėtoja pripažinti mažiausią kainą pasiūliusią įmonę, jei tik ji pateikia visus reikiamus dokumentus. Todėl kartais konkursus laimi įmonės, kurios gal ir ne visai vertos pasitikėjimo. Ant to paties grėblio buvo užlipę ir kaimynai biržiečiai, neseniai nutraukę sutartis su „Docilio“ bendrove, remontavusia dvejus šio rajono kaimų kultūros namus. Rokiškio rajono savivaldybės skelbtame socialinio būsto remonto viešųjų darbų konkurse mažiausią kainą irgi pasiūlė tas pats „Docilis“, o įstatyme nėra punkto, leidžiančio atsisakyti sudaryti sutartį, vien todėl, kad įmonės patikimumas kelia įtarimų.
Ėmus lįsti darbų brokui remontuojamame Raubonių dienos užimtumo centre, buvo surašytas defektų aktas. Tik dar neaišku, kas tą broką ištaisys, nes daug skolų turinčios „Docilio“ įmonės byla atsidūrė teisme ir nežinia, kokią nutartį teismas priims: ar bendrovę restruktūrizuoti, ar iškelti jai bankroto bylą.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-10-02  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.