Pasvalio kultūros centro scenojo: jautri istorija

A4-plakatas topliai

Spalio 8 d. (trečiadienį) 18 val. PASVALIO KULTŪROS CENTRO SCENOJE, Rolando Atkočiūno režisuotame spektaklyje pagal prancūzų dramaturgo G. Sibleyras pjesę „Vėjas topolių viršūnėse“, bus galima išvysti tris ryškius portretus žmonių, tris ambicingus keistuolius, tris vyrus iš skirtingų sluoksnių, skirtingų interesų ir tikėjimo. Jie nedaug ką matę, tarytum niekada ir nebuvo jauni. Tačiau nei jie patys, nei autorius jų neapverkia, atvirkščiai – juokas yra spektaklio variklis. Jie nesiskundžia savo likimu, o svajoja apie kelionę į kalnus, kur ošia topoliai, kur jų lapijoje žaidžia laisvas vėjas… Jie svajoja apie tai, kas nebegali įvykti, ir kasdien susirenka terasoje, kaip Beketo pjesės veikėjai prie nudžiūvusio medžio, suprasdami, kad kiekvieno jų ateityje – amžinybė. Tai kaip žaidimas, kurį jie žaidžia su malonumu, azartu ir bendrumo jausmu.

„Spektaklyje visu gražumu atsiskleidžia trys sukriošusio vyriško infantilizmo hipostazės – buvęs elitinis mamytės sūnelis (Petras Venslovas), buvęs kovinių veiksmų po moterų sijonais herojus (Albinas Kėleris) ir buvęs kariaujantis pacifistas hipis (Gintaras Adomaitis). Aktoriai sugeba suderinti ir savo meistriškus įgūdžius, ir artistinės patirties šleifą, kuris puikiai susipina su jų išgyventos gyvenimiškos patirties turtais. Scenoje stebime tris ryškias asmenybes, kurios be ypatingų išlygų nusipelnė  „žvaigždžių”  titulo.

Stebėdama juos, publika ne leipsta juokais – ji džiaugiasi”, – dalijosi įspūdžiais po premjeros Vilniaus mažąjame teatre kritikas Julius Lozoraitis

Režisierius:  Rolandas ATKOČIŪNAS.  Kompozitorius: Vidmantas Bartulis.  Scenografė ir kostiumų dailininkė:  Kotryna DAUJOTAITĖ

Spektaklis dalyvavo festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris 2014“. Už Gustavo vaidmenį aktorius Petras Venslovas apdovanotas Kauno mero A. Kupčinsko prizu. 2014 m. įteikti „Fortūnos“ apdovanojimai – diplomai spektaklio „Vėjas topolių viršūnėse“ aktoriams:  G.Adomaičiui, A.Kėleriui, P.Venslovui; kompozitoriui V.Bartuliui.

 

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.