Būsimam medikui įteikta P. Avižonio dukters stipendija

DSC_0064
Tomas Masilionis su stipendijos čekiu.

Praėjusį penktadienį Lietuvos infektologų draugija kartu su Lietuvos gydytojų frankofonų asociacija, Vilniaus universiteto medicinos fakultetu ir Pasvalio ligonine Medikų frankofonų dienos proga Pasvalio krašto muziejuje organizavo tarptautinę konferenciją. Joje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto pirmakursiui, joniškėliečiui Tomui Masilioniui buvo įteikta 1000 dolerių stipendija, kurią įsteigė garsaus gydytojo-oftalmologo, pedagogo, visuomenės bei politinio veikėjo Petro Avižonio dukra Birutė Avižonytė Blaževičienė. Dabar jau mirusi Amerikos lietuvė, testamentu paliko 15000 dolerių sumą, kurią užrašė dalimis mokėti mediciną studijuojantiems, iš Pasvalio krašto kilusiems studentams. Palikimą administruoja fondo „Lithuanian Freedom Through Education Fund. Inc“ prezidentė Liuda Avižonis. Pretendentui į stipendiją buvo keliami pakankamai aukšti reikalavimai. Žmogus turi būti kilęs iš mūsų rajono, studijuoti mediciną pirmame kurse, būti pažangus ir gero, moralaus elgesio. Taip pat labai svarbu, kad stipendininkas savo ateitį sietų su Lietuva.
Šiuos reikalavimus geriausiai atitiko šiemet Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnaziją baigęs ir Lietuvos sveikatos mokslų universitete mediciną studijuojantis Tomas Masilionis. Dar būdamas gimnazistu užsirekomendavo kaip draugiškas, iniciatyvus, kūrybingas, mandagus, savikritiškas, gerąja prasme užsispyręs, padedantis kitiems ir gabus jaunuolis. Rajoninėse ir respublikinėse jaunųjų chemikų, filologų, biologų, matematikų olimpiadose ir konkursuose ne kartą skynė laurus. Tomo mama Joniškėlyje dirba vaistininke, tėtis – suvirintoju žemės ūkio kooperatyve „Baltas lašas“.
Stipendijos čekį Tomui Masilioniui įteikė Pasvalio krašto muziejaus direktorė Vita Povilonienė ir Seimo narys Antanas Matulas. Susirinkusiems studentas žadėjo ne tik nepabėgti iš Lietuvos, bet ir sugrįžti dirbti gydytoju į gimtąjį rajoną.
Jei Tomo pažangumas bus aukštas, P. Avižonio dukters stipendiją jis kasmet gaus iki pat studijų pabaigos.

Viktoras STANISLOVAITIS

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.