Skaitymus pakeitė paskaitos

Katil 23
Didžiausių vertinimo komisijos simpatijų sulaukė literatės iš Pasvalio ir Joniškio.

„Per knygą atsiveria pasaulis. Tik per ją galima viską sužinoti, pamatyti ar net susikurti teigiamą pasaulio įvaizdį. Tad skaitykit“, – kalbėjo praeitą penktadienį Pasvalio Mariaus Katiliškio viešo-joje bibliotekoje susirinkusiems literatūrai neabejingiems žmonėms Savivaldybės administracijos direk-torius Rimantas Užuotas.
Tądien, minint 100-ąsias rašytojo M. Katiliškio gimimo metines, turėjo būti paskelbti bibliotekos organizuoto kūrėjų konkurso laureatai. Šiame, jau septynioliktame konkurse, savo kūrinius vertinimo komisijai pristatė ne tik Panevėžio bei Šiaulių regionų moksleiviai ar studentai, bet ir kiti, iš šių kraštų kilę literatai.
Paskelbus rezultatus, paaiškėjo, kad už darbus, susietus su Mariaus Katiliškio kūryba pirma vieta skiriama Joniškio literatų klubui „Audruvė“. Už kolektyvinį darbą joniškiečiai buvo apdovanoti 100 litų premija.
Antroji vieta ir 55 litų prizas šioje kategorijoje atiteko jų klubo narei Aušrai Lukšaitei-Lapinskienei, pristačiusiai vertinimo komisijai rašinį „Moterys Mariaus Katiliškio kūryboje“.
Neliko nuskriausti ir kūrėjai, pateikę įvertinti originalius prozos, esė ir dramos žanro kūrinius. Pirmoji vieta ir 100 litų prizas skirtas Monikai Grinevičiūtei už novelių ciklą „Praeities palytėti“. Antra vieta ir 55 litų premija už novelę „Brėkštant“ atiteko Joniškio literatų klubo „Audruvė“ narei Alinai Jonaitienei, o trečias liko studentas Tomas Masilionis. Jam už esė „Iš kaimo“ skirtas 30 litų prizas.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-09-25  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.