„Rats“ rieda ir Pasvalio molyje neklimpsta

4
Šiemetėje parodoje savo kūrinius pristatė devyni autoriai.

Pačiose Pasvalio miesto šventės išvakarėse savo duris atvėrė Pasvalio krašto menininkų klubo „Rats“ paroda. Į jos atidarymą suspėjo ir dalis kiek anksčiau į 517-ąjį mūsų miesto gimtadienį atvykusių svečių iš užsienio.
Parodon atėjusius meno mėgėjus tradiciškai pasitiko Pasvalio muzikos mokyklos jaunųjų atlikėjų melodijos. Kaip ir visais ankstesniais metais, „Rats“ parodą svetingai priėmė Krašto muziejus. Jo direktorė Vitutė Povilionienė menininkams linkėjo, kad jų ratas vis plėstųsi, parodos dažnėtų, o kitose parodose kūrinių būtų pilnos abi muziejaus salės.
Menininkams ir parodos lankytojams sveikinimo žodį taręs rajono meras Gintautas Gegužinskas minėjo, jog „ratiečių“ kūrinių paroda tarsi įsiūbuoja miesto šventę, kuri kasmet prasideda prasmingais renginiais kultūros įstaigose: muziejuje, bibliotekoje, kultūros centre. O vėliau visi pasipila į gatves.

– Gal kiek ir lėtokai, bet judam ir riedam į priekį, neužstringam įklimpę į Pasvalio krašto molį, – šypsojosi klubo „Rats“ vadovė Nerutė Čiukšienė, parodos lankytojams pristačiusi kūrinių autorius.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-09-25  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.