Raubonietės šiltnamyje – įspūdingas pomidoras

Raubonietės Danguolės Ranonienės šiltnamyje užaugo kilogramą ir šimtą gramų sveriantis pomidoras.
Raubonietės Danguolės Ranonienės šiltnamyje užaugo kilogramą ir šimtą gramų sveriantis
pomidoras.

Raubonių kaime gyvenančios Danguolės Ranonienės šiltnamyje užaugo didžiulis pomidoras. Pasvėrus paaiškėjo, kad jis sveria vieną kilogramą ir šimtą gramų.

– Namuose radau senų sėklų ir pasėjau. Iš dvidešimties sėklyčių išdygo ir užaugo trys pomidorų daigai. Jie brandino didelius pomidorus – buvo ir aštuonių šimtų gramų, o šalia šio didžiojo dar žalias svers irgi apie kilogramą, – pasakoja raubonietė. – Ant visų trijų namuose išaugintų daigų noksta dideli pomidorai, nors dera ir negausiai. Dabar brandinsiu šių pomidorų sėklą ir ateityje auginsiu. Tokių didelių dar nesu užauginusi. Be to, jie ir labai skanūs.

Beje, pradžioje jis noko kaip paprasčiausias didelis pomidoras, šeimininkė viso gerai net neapžiūrėjo. Nuskynė parodyti sesers dukrai ir pati nustebo, koks jis sunkus.

– Padėjom terasoje ir grožėjomės, – šypsosi Danguolė Ranonienė, be galo mėgstanti puoselėti savo sodybą. – Aš juk kaimo vaikas, nors 36 metus gyvenau Pasvalyje. Danguolė kilusi iš Nemeikšiūnų kaimo. Tėviškės sodybą ten išgražino brolio šeima ir sūnėnas.

– O aš Pasvalyje gyvenau daugiabučiame name ir svajojau turėti savo sodą, savo daržą, nes mieste nieko neturėjau, – sako moteris. – Prieš keturiolika metų apsigyvenome Raubonių kaime. Sodyboje erdvu – keturiasdešimt arų ir dar daugiau link Biržų kelio prižiūriu.

Visą straipsnį skaitykite 2014-09-09  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.