Kokybiškoms daržovėms rinką surasti paprasčiau

3
„Moderniose šaldymo kamerose laikomos daržovės ilgai išlieka šviežios ir kokybiškos”, – teigia „Sodžiaus ryto” įmonės šeimininkas Algimantas Morkūnas.

Nors šiandien daug kalbama apie Rusijos paskelbto embargo galimas pasekmes Lietuvos ūkininkams, vienas stambiausių šalyje daržovių augintojų, UAB „Sodžiaus rytas“ įkūrėjas ir vadovas pasvalietis Algimantas Morkūnas vis dar nusiteikęs optimistiškai.

– Didžiausius plotus mūsų laukuose užima morkos, kurių pasėjome 60 hektarų, ir kopūstai. Taip pat auginame burokėlių, bulvių, svogūnų. Derliaus nuėmimas dar tik prasideda ir kol kas nuo laukų parsivežam tik tiek, kiek užsiprašo Lietuvos prekybos tinklai, su kuriais esam sudarę sutartis. Daržoves taip pat tiekiame kavinėms, vaikų darželiams. Į Rusiją pastaraisiais metais išveždavom apie 10–15 proc. savo ūkyje užaugintų morkų, visą kitą derlių parduodam Lietuvoje. Turim sutartis su didžiaisiais prekybos tinklais – „Maxima“, „Rimi“, „Prisma“. Kai daržoves parduodavom Rusijai, šios šalies rinka mums atsiverdavo ne anksčiau kaip lapkričio mėnesį, o daugiausia produkcijos ten išgabendavom žiemą. Tad kol kas dirbam nejausdami jokių negatyvių pokyčių ir tikimės, kad iki žiemos išeitis iš susidariusios padėties bus surasta. Žinoma, mūsų situacija daug palankesnė, negu tų daržininkų, kurie eksportuoja, tarkim, pomidorus ar agurkus, nes šių daržovių realizacijos terminai – labai trumpi. Gi morkos, kopūstai ar burokėliai sandėliuose su kontroliuojama oro temperatūra ramiai gali laukti pavasario, o mes – ieškoti naujų galimybių ir palankesnės rinkos, – sako mūsų pašnekovas.

Visą straipsnį skaitykite 2014-09-09  „Darbe“

Zina MAGELINSKIENĖ

Vido DULKĖS nuotrauka

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.