Šviesą keičia tamsa?

M1

Nuo Joninių dienos tik trumpėja. Kad vėliau aušta ir anksčiau tems-ta, ir kad diena po daugiau nei poros mėnesių yra maždaug trimis valandomis trumpesnė, pastebime visi. Todėl nereikia stebėtis, jog dar neprasidėjus nė rudeniui vis daugiau Pasvalio gyventojų ėmė piktintis dėl ko tamsiuoju paros metu neapšviečiamos miesto gatvės. „Tamsu būna jau devintą vakaro. Tad eiti tokiu metu visiškai neapšviesta Joniškėlio gatve ne tik nesaugu, bet ir pavojinga,“ – skundėsi pasvalietė Regina B. Moteris stebėjosi, kodėl mieste nenaudojama apšvietimo sistema. Juk ji tam ir įrengta, kad naktį gatvėse būtų šviesu. Tuo tarpu dabar sutemus neįjungiami šviestuvai praeivius verčia pasijusti tik dar nejaukiau.

Tuo tarpu Pasvalio seniūnas Petras Drevinskas mano, kad gatvės turi būti apšviečiamos tada, kai labiausiai to reikia. „Mokslo metus pradėję moksleiviai kol kas turėtų jaustis saugiai, nes į mokyklą jie eina jau išaušus, o grįžta dar nesutemus. Manau, kad nespėja ir tie vaikai, kurie lanko užklasinius užsiėmimus.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį rasite 2014-09-06 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Jo taupo jie pinigus kad nuosava nama statytusi o kad zmones bijo vaikscioti naktim kai visiskai nieko nesimato tai niekam neidomu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.