Ir likęs neįgalus neprarado nei gyvenimo skonio, nei spalvų

5

Joniškėlyje gyvenantis Marius Aglinskas jau pusketvirtų metų sėdi neįgaliojo vežimėlyje, tačiau jo sugebėjimo džiaugtis gyvenimu galėtų pasimokyti ir sveiki žmonės, neretai vis niurnantys, pykstantys ir dėl kažko keikiantys likimą.

Birželio pradžioje specialiai neįgaliajam pritaikytu „Suzuki“ motociklu Marius su draugais nuvažiavo į Taline vykusį Harley-Davidson motociklininkų suvažiavimą. Šį mėnesį skris į svečius Šiaurės Airijoje aplankyti brolio.

Savo patogiai įsirengtame garaže Marius labai mėgsta ką nors sumeistrauti. O dirbtuvėlėse bute gimsta dailūs odos rankdarbiai. Vyras prisipažįsta:

– Nors mirties nebijau, tačiau noriu sulaukti solidaus amžiaus. Iš tikrųjų gyvenimu džiaugiuosi, nesu nusivylęs…

Miške kliudė nupjautas medis

Marius pasitinka trinkelėmis išklotame kieme, jaukioje pavėsinėje. Jo draugė tuoj vaišina kava, o jau gražuolio sniego baltumo Simbos draugiškumas neišpasakytas.

– Samojedų veislės šuo be galo draugiškas, jis neturi nė menkiausios agresijos. Simba visada šaliaarba su dviračiu mane tempia, – apie ištikimą savo keturkojį draugą pasakoja Marius. – Aš labai myliu šunis. Anksčiau svajojau apie vokiečių aviganį. Bet iš Norvegijos grįžęs draugas atsivežė samojedų šunį ir juo susižavėjau. Prieš pustrečių metų Simbą parsivežiau iš Kauno rajono. Labai prieraišus šuo. Ir ištvermingas – jam nebaisus nei 60 laipsnių šaltis, nei didelis karštis.

Beje, baltutėlių gražuolių kailis turi išskirtinę savybę valytis, todėl jis išlieka švarus ir baltas be jokios ypatingos priežiūros… Vis šnekame apie tokius smagius dalykus, tačiau mintyse kirba tarsi nebylus klausimas – kada ir kaip nutiko, jog Mariui teko sėsti į neįgaliojo vežimėlį?

– Tai įvyko netikėtai ir net nenujaučiant, – susimąsto joniškėlietis. – Norvegijos sostinėje Osle dirbau žinomoje ISS firmoje, keisdavom, klodavom trinkeles. Bet nesiryžau ten visam laikui išvažiuoti, kuo ilgiau norėjau būti Lietuvoje. Norvegijoje tik užsidirbdavau pinigų.

Asta BITINAITĖ

Vido DULKĖS nuotrauka

Visą straipsnį rasite 2014-09-06 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.