Joniškėlis ir toliau garsės ąžuolynais

Miskas 1
Konkurso regioninio vertinimo komisijos pirmininkas Antanas Juodvalkis (pirmas iš kairės) joniškėliečių miškininkų atkurtuose ąžuolynuose didelių trūkumų nepastebėjo.

 

Lietuvos miškininkų sąjunga šiemet organizuoja konkursą geriausiai ąžuolynus atkuriančiai girininkijai išaiškinti. Jis vyks trimis etapais: miškų urėdijose, regionuose ir respublikoje. Konkurso nuostatuose nurodyta, kad miškų urėdijų komisijos privalo atrinkti ir pristatyti regionų komisijoms po vieną geriau­siai ąžuolynus atkuriančią girininkiją per pastaruosius 20 metų įveisusią ąžuolynus ne mažiau nei 15 sklypų, kurių plotas ne mažesnis nei 1 hek­taras. Ąžuolų jaunuolynai vertinami trijose amžiaus grupėse: nuo 1 iki 4, nuo 7 iki 8 ir nuo 9 iki 20 metų. Urėdai girininkijas atrinko savo nuožiūra.

Visos miškų urėdijos suskirstytos teritoriniu principu į penkis regionus. Biržų urėdija, kuriai priklauso ir trys Pasvalio rajone esančios girininki­jos (Pasvalio, Kriklinių, Joniškėlio) pateko į antrąjį regioną. Jame taip pat yra Joniškėlio, Pakruojo, Šiaulių, Panevėžio, Kupiškio, Radviliškio, Rokiškio ir Zarasų miškų urėdijos. Šio regiono komisijai vadovauja habilituotas biomedicinos mokslų ir miškotyros daktaras, profesorius Antanas Juodvalkis.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį rasite 2014-08-28 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.